Afgeronde projecten

De Challenge van 2019

Sathiko Sath vierde op 9 maart 2019 zijn 10de verjaardag.

Ter ere van dit lustrum zijn er drie unieke reizen naar Nepal georganiseerd, waarbij voorwaarde voor deelname was dat een ieder tenminste € 500 aan sponsorgeld voor Sathiko Sath zou ophalen. Er schreven zich 18 deelnemers in voor de reis naar Dolpo of voor de cultuur/natuurreis. Voor de pittigste tocht was helaas onvoldoende animo.
Alle deelnemers brachten (meer dan) het verwachtte sponsorgeld mee, geleverd door hun familie, vrienden en netwerk.
Het eindresultaat was een prachtig bedrag van €25.000.

Lees meer >

Het Noodfonds 2015

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door een verwoestende aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter, die met name het centrale deel van Nepal trof. Op 12 mei volgde een 2e beving met een kracht 7,4. Uiteindelijk zijn er bijna 9.000 doden geteld en ca 22.000 gewonden. Zowel in de steden als in de bergen waren de schade en het menselijk leed enorm.
De besturen van Sathiko Sath NL en HT Wandelreizen startten vrijwel onmiddellijk een hulpinitiatief om met name onze mensen daar te helpen, zowel met noodhulp als met structurele hulp. Omdat er te veel individuele gezinnen waren die bij ons hulp zouden kunnen claimen, is uiteindelijk besloten “community” projecten te starten in 6 getroffen dorpen waar veel van onze mensen wonen. Uiteindelijk is ruim 190.000 euro gedoneerd aan het Noodfonds.

Lees meer >

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.