Huidige projecten

Teaching the Kids

Het Teaching the Kids initiatief (TTK) heeft als doel de examenkandidaten iets terug te laten doen voor hun dorp en omgeving, en ze te laten ervaren wat ze met hun 10 jaar scholing kunnen doen.

Na het SEE eindexamen duurt het ongeveer 2 maanden tot de uitslag bekend is. Tijdens deze periode gaan ze lesgeven op een dorpsschool in de buurt van hun ouderlijk huis.

Lees meer >

Laptops

Tijdens de COVID periode bleken online lessen de enige manier om nog onderwijs te geven aan de kinderen die toen allemaal thuis zaten. Dat vereist een laptop en internet; in veel van de ouderlijke huizen was geen van beide beschikbaar.

We besloten in de zomer van 2021 een inzameling te organiseren van tweedehands laptops en deze dan naar Nepal te (laten) brengen. De respons was geweldig: binnen 3 maanden mochten we al zo’n 20 laptops ophalen.

Lees meer >

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.