Nieuws

Het archief van SkS-nieuwsbrieven en het Aanmeldformulier vindt u onder aan deze pagina.
De Noodfonds-nieuwsbrieven staan op de Noodfonds pagina.

Laatste nieuws:

Vandaag, 14 april 2019, New Year in Nepal – 2076.

Op zaterdag 16 maart j.l. vond de info en wandelmiddag van Sathiko Sath Nederland plaats in Eethuys-Cafe “De Generaal” te Baarn. We vierden ons 10 jarig bestaan! Voorafgegaan door een korte maar heerlijke wandeling in het Baarnse Bos.
De presentaties over het wel en wee van Sathiko Sath en de drie “Challenge” reizen naar Nepal in dit najaar zijn via de links te downloaden.
Een impressie van deze gezellig middag is op 7 april verstuurd en staat ook onderaan deze pagina. (2-4-2019)

Wie komt er nog onze verjaardag mee vieren?
Die verjaardag was officieel vorige week, maar het feestje is a.s. zaterdag.
Gezellig om Vrienden te ontmoeten, nieuwe verhalen te horen en een uitleg over onze challenge reizen.
Een gedetailleerd programma kun je achter deze link vinden. (12-3-2019)

De lat voor de Challenge hebben wij verlaagd; wij vragen nu om minimaal € 500 aan sponsorgeld mee te nemen.
Zie de op 28-2-2019 verzonden nieuwsbrief voor aanvullende informatie. (28-2-2019)

Vlak na de 10e verjaardag van Sathiko Sath op 4 maart 2019 nodigen we iedereen uit voor een wandel/informatiemiddag op 16 maart 2019 in Baarn. Dit is een mooie gelegenheid om elkaar weer eens in levenden lijve te spreken en hopelijk te inspireren.
We gaan een mooie wandeling maken en zodra we terug zijn in eethuis/café ‘De Generaal’ gaan onze bestuursleden vertellen over onze nieuwe plannen (o.a. Teach The Kids by Kids) die op het punt staan om daadwerkelijk uitgevoerd te gaan worden. Er is ook veel te zeggen over het laatste bezoek aan Kathmandu van Charles en Elizabeth, hoe het met de kinderen gaat en hoe we er financieel voor staan. Tot slot vraagt Hilde onze aandacht voor de 3 challenges waarmee we de financiële positie van Sathiko Sath willen versterken. (24-1-2019)

Ons lustrum, 10 jaar Sathiko Sath.
Op Facebook en in de Nieuwsflits hebben we al wat over dit festijn door laten druppelen.
De Challenge reizen zijn bekend, het sponsorgeld werven kan beginnen, de algemene geef.nl actie staat klaar. De voorbereidingen voor een prachtig 2019 zijn in werking.
Voor alle informatie, kijk op onze speciale Challenges pagina. (7-1-2019).

Sponsorkliks, via wie wij provisie krijgen bij online aankopen, heeft nu ook een eigen webshop. T/m vrijdag 21 december extra kortingen én extra afdracht aan ons. Lees in de pdf wat de kortingscode is en hoe deze actie werkt.
Algemene informatie over Sponskliks staat op deze Help M€€ pagina. (18-12-2018).

Twee bestuursleden lopen rond in Nepal. Zoals altijd met een hele volle agenda. Helaas is de hand-over in Sindhuli vertraagd omdat nog niet alle water-transport onderdelen in orde zijn. Hopelijk kan het nog tijdens hun bezoek plaats vinden. Verder is het huis natuurlijk als eerste weer bezocht. Op Facebook staat een aantal foto’s.
Het is spannend voor Elizabeth, zij maakt kennis met kinderen, ouders, bestuursleden, leden van Rotaryclub Jawalakhel en nog veel meer mensen. Best spannend en intensief. Maar fijn met een frisse blik. (7-11-2018).

AVG – privacy beleid – gegevens beschermen

Bent u ook al gek geworden van al die mails met privacy verklaringen, stukken over cookies en al die andere zaken waar die nieuwe wet om vraagt? Wij wel.

Maar door die wet was het wel een mooi moment om eens alle afspraken, ideeën, gewoontes, procedures, data, contracten en meer uitgebreid te onderzoeken en in zwarte letters te formuleren.
Voor de buitenwereld is daar nu onze Privacyverklaring. Voor ons zelf leverde dat beter inzicht op wat we gewoon al deden en doen en wat we kunnen verbeteren.

De verklaring is nu te vinden bij onze officiële documenten en de link wordt ook getoond zodra men contact met ons zoekt via deze website.
Vragen, opmerkingen of wijzig- of verwijder-verzoeken? Mail even naar de secretaris via info@sathikosath.nl . Misschien levert dat een extra punt op een i. (13-6-2018).


Een hele mooie donatie! Lions Club Halderberge hield op vrijdag 13 april een benefit quiz. De opbrengst van € 4500 is voor onze stichting. Voorzitter Charles van Voorst Vader was aanwezig, gaf uitleg over SkS en nam de cheque in ontvangst. Wat een cadeau ! (16-4-2018).

Net gehoord! Alle kinderen zijn over. (7-4-2018).

Charles en Hilde hebben bij de Little Angels’ school contract besprekingen gehouden. Resultaat: wel een redelijke verhoging, maar door de wisselkoers blijkt die niet zo groot te zijn. Per april 2018 geldt het bedrag van € 670 per kind. En dat voor de komende drie jaar. Mooi resultaat.
Binnenkort zullen we u op de hoogte brengen van andere ontwikkelingen en belevenissen tijdens de reis (langs de huizen en organisaties) door Nepal (16-3-2018).

Tijdens de wandeling op 1 oktober hebben we het sponsormechanisme Sponsorkliks gelanceerd. Bestuursleden en een aantal aanwezige donateurs hebben deze manier van online shoppen al in werking gesteld. Met resultaat: de eerste afdrachten zijn al binnen. Ook doen? Het kost u niets, u bestelt zoals altijd alleen maar met een klein omweggetje. Kijk ook op Help m€€. (19-11-2017).

Blijdschap en weemoed
Op donderdag 28 september werd de nieuwe voorzitter van Sathiko Sath geïnstalleerd, Charles van Voorst Vader.
Met deze overdracht werd een tijdperk afgesloten. Dit voorjaar trad Frans van Meerwijk af als voorzitter wegens gezondheidsredenen. Hij was de bevlogen man van het eerste uur, ongelooflijk betrokken, inspirerend en moedig. Het is niet mogelijk om in deze korte bijdrage recht te doen aan zijn betekenis voor Sathiko Sath. En al blijft hij gelukkig op de achtergrond nog bij ons, we missen hem nu al. We kunnen je niet genoeg danken, Frans. En we weten zeker dat onze vrienden in Nepal het precies zo ervaren.
Hilde Noë nam tijdelijk zijn taak over, tot Charles voldoende ingewerkt was. Met hem heeft Sathiko Sath weer een uitstekende, krachtdadige voorzitter. Dat heeft het bestuur ondertussen op veel momenten kunnen ondervinden.
Charles kreeg bij zijn aantreden niet de traditionele hamer aangereikt, maar een mini-olifantje. Daarmee staat hij in een traditie die dateert van het allereerste begin van de stichting.
Toen in november 2008 in Kathmandu besloten werd, samen met een hele groep gidsen en koks en dragers, om een studiefonds op te richten voor (hun) kansarme Nepalese kinderen, ontvingen Frans van Meerwijk en Hilde Noë een olifantje van een betrokken supporter. In het logo van Sathiko Sath heeft de olifant een dragende rol in de samenwerking met de aap, de haas en de vogel. In de oosterse traditie symboliseert hij wijsheid en kracht, geduld en mildheid, allemaal eigenschappen die passen bij een goede voorzitter.
Charles kwam echter evenmin met lege handen. In zijn maidenspeech wees hij op het vele werk dat er verzet was sinds de oprichting, met toch wel bijzondere resultaten. Om dat te benadrukken schonk hij Hilde een mooi handgemaakt bord met het logo van Sathiko Sath (dat staat Frans nog te wachten!). Verder lichtte hij toe waar op dit moment van zijn aantreden zijn prioriteiten komen te liggen. Fondsenwerving staat bovenaan het lijstje.

Wij zijn vol weemoed omdat Frans niet meer zo dicht bij ons kan zijn en wensen hem zoveel goeds in deze levensfase. Tegelijk zijn we ook blij met Charles en wensen hem een mooie en vruchtbare tijd bij Sathiko Sath. (29-9-17)

Vandaag is de KidsRights Index 2017 gepubliceerd. Helaas is Nepal van plek 121 gezakt naar 125. De beide jaren daarvoor stond men echter op plek 129. Zó diep op de lijst van in totaal 165 landen, dus er is nog steeds werk aan de winkel! Zie voor meer uitleg over deze lijst: Foundation. (15-5-17)

Een Goed Nieuw Jaar 2074!
Vandaag, op 13 april, begint in Nepal het nieuwe jaar. Een feestje dus.
Onze kinderen hebben weer een stapel mooie kaarten getekend, die vandaag bij een aantal van onze relaties in de bus zijn gevallen. Hieronder alle kaarten op het prikbord. Zodat iedereen kan zien welk een variëteit tevoorschijn is gekomen.

Nieuwsbrieven

Minimaal 2 keer per jaar verschijnt de SkS-nieuwsbrief, waarin u alles kunt lezen over de laatste stand van zaken bij de stichting. Als u teruggaat in de tijd, naar de eerste nieuwsbrieven, leest u daar alles over het prille, spannende begin. Daarnaast vindt u in de nieuwsbrieven achtergrondverhalen over de kinderen, hun schoolprestaties, hun school en hun buitenschoolse activiteiten. Zo blijft u als belangstellende – en hopelijk als donateur – op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de stichting.
De nieuwsbrieven over het noodfonds vindt u onder het tabblad Noodfonds.

Eerder verschenen nieuwsbrieven

U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen.

Aanmelden nieuwsbrief

We gebruiken MailChimp als ons mailing platform. Door hieronder te klikken op Aanmelden, gaat u akkoord met het overdragen van de door u verstrekte gegevens aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.
Eveneens gaat u dan akkoord met onze Privacyverklaring.