Nieuws

Een overzicht van SkS-nieuwsbrieven en het Aanmeldformulier vindt u onder aan deze pagina.
De Noodfonds-nieuwsbrieven staan op de Noodfonds pagina.

Laatste nieuws:
Update over de impact van COVID-19 op Sathiko Sath Nepal.
Op 8 september werd voorzitter NL Charles telefonisch bijgepraat door voorzitter Np Basu Dev.

Covid 19 ontwikkelt zich nog steeds negatief. Er zijn nu 1000 besmettingen per dag in Nepal, en 300-500 daarvan in Kathmandu. De lockdown duurt voorlopig nog 2 dagen in Kathmandu. De organisatie is niet goed, volgens Basu Dev. Er zitten bv geen medici in het lockdown comitee !

LAS. Afgelopen schooljaar zijn al onze kinderen overgegaan. Het probleem is nu dat de kinderen de maandelijkse test niet kunnen doen, en vooral de eindtest van elk kwartaal. En nu maakt de LAS problemen “dat ze dan dus niet naar de volgende klas kunnen”. (8 sept 2020)

 

Vandaag op 6 augustus contact met Ratna.

Het aantal besmettingen in KTMvalley loopt nog steeds op. Government overweegt opnieuw 2 weken lockdown. Alleen noodzakelijke boodschappen worden toegestaan.
Ook zeggen ze vanaf 17-8 de admission voor scholen te willen openen, en op 31-8 weer start scholen. Ratna denkt dat dit veel te optimistisch is.

Slechts 3 van onze kinderen hebben on line classes kunnen volgen: Pasang, Lakpah Kamdawa, en Yessika. Ratna heeft Lakpah een laptop geleend om vanuit haar thuiskamer te kunnen studeren. De rest krijgt geen onderwijs, denkt Ratna.

Het farming project van de alumni loopt moeizaam vanwege de lockdown restricties. Er zijn wel 230 bloemkolen geplant. Hij zoekt nog steeds naar donateurs om een hutje te kunnen bouwen.
SkS gaat het niet steunen, ook vanwege precedentwerking.
Als iemand het leuk vindt om individuele sponsor te zijn of iemand anders weet, is dat natuurlijk oké.

En verder: vandaag heeft onze voorzitter Charles de laatste feedback gegeven op het Noodfonds audit rapport. Als alles eindelijk rond is zal een laatste speciale Noodfonds Nieuwsbrief uitgaan. (6 aug 2020)

De Nepalese regering heeft een volledige lock-down in de tweede helft van maart aangekondigd. Ook al waren er toen zeer weinig besmette personen bekend. Vanaf die tijd waren alle scholen gesloten, ook onze Little Angels’ School (LAS). Al onze kinderen zijn naar huis gegaan of twee na. De LAS heeft via internet lessen georganiseerd, maar voor de meeste van onze kinderen werkt dit niet omdat ze geen computerfaciliteiten hebben en in veel gevallen ook geen internetsignaal.
De schoolexamenperiode was in april, dus er zijn geen examens afgenomen. Onlangs is besloten dat alle kinderen naar de volgende klas mogen overgaan, behalve de kinderen in klas 10, vanwege het eindexamen. Dit wordt gehouden wanneer de situatie het toelaat.

Sinds mei/juni is de lock-down minder streng, maar de scholen zijn nog steeds gesloten. Reizen tussen provincies is nog niet toegestaan en de grenzen zitten nog dicht. Veel Nepalese arbeiders in India zijn hun baan kwijtgeraakt door COVID-problemen en zijn illegaal de grens overgegaan en teruggelopen naar hun geboortedorpen.
Sinds eind mei stijgt het (bekende) aantal besmette mensen sterk in Nepal. Volgens de statistieken per 5 juli zijn in totaal 15.491 personen besmet, 6.415 genezen en 34 personen overleden. NB: Deze aantallen zijn nog steeds laag vergeleken met Nederland.
De week van 30 juni tot 5 juli was de eerste week waarin sinds begin mei het aantal geregistreerde infecties daalt!
Gelukkig zijn er bij ons hostel geen besmettingen geweest en zijn Ratna en zijn familie in goede conditie. We hebben ook geen COVID-infecties bij onze andere kinderen gehoord. Zeer goed nieuws!

Ratna verwacht dat de LAS ergens in augustus of september weer zal openen. Het is nog steeds erg onduidelijk. Zodra de situatie duidelijker is, zullen we u op de hoogte houden. (5 juli 2020)

Ratna op pad met schoolboeken

Het Corona virus in Nepal
Voorlopige impact van Coronavirus op Sathiko Sath in Nepal.

Hoewel het aantal bekende besmettingen in Nepal op dit moment zeer laag is, heeft de Nepalese regering, juist om verdere besmettingen te voorkomen, besloten de ASEAN-gedragscode te volgen.

Dit betekent op dit moment voor de kinderen van Sathiko Sath het volgende:

  • Met uitzondering van de kinderen uit klas 12 heeft Ratna iedereen naar huis gestuurd
  • Van de drie kinderen in klas 12, woont er eentje thuis. De andere twee zijn nog in het hostel maar kunnen genoeg afstand van elkaar bewaren
  • Alle kinderen van klas 1 tot 9 zijn automatisch (zonder examens) bevorder naar de volgende klas
  • De SEE-examens voor klas 10 en 12 zijn uitgesteld totdat de regering examinering weer veilig vindt; voorlopig is de periode tussen half april en half mei (month baishakth) genoemd
  • Er is een reisverbod tussen provincies binnen Nepal van kracht geworden. De exacte impact is ons nog niet bekend.

Meer algemene info over de situatie in Nepal op de websites van AA.com en The Diplomat.
(25 maart 2020)

 

De Challenge reizen zijn voorbij, het waren bijzondere trips.
Sowieso het wandelen resp. cultuur bekijken en heel veel natuur.
De hoogte en de kou trotserend. Gezellige groepen.
Iedereen is weer veilig thuis.
Zie meer op de Challenges pagina.

Leuke tijd voor de deelnemers, maar minstens zo belangrijk zijn de contacten vóór en ná de trekkings. Want daar ontmoetten wij onze kinderen, hun ouders, Uncle en Auntie Ratna en Reba, de adviseurs, de scholen met hun docenten en leiders.

Met alle deelnemers zijn we op bezoek geweest bij de Little Angels’ School.
Even kijken in een klas 8 met onze Dolma Sherpa en in klas 1 met de nieuwste lichting met Dil bahadur Magrati en Nabaraj Magarati.
We werden bijgepraat door de docent die onze kinderen in de gaten houdt en door de principal Mr. Mukunda Raj Sharma.
Samen met de kleintjes liepen we naar huis.


In het hostel konden we zien hoe onze kinderen werken, eten, slapen en spelen.
Adviseur en tevens voorzitter van de nieuwe professional board Basu Dev Neupane verteld over de historie en de huidige ontwikkelingen van SkS Nepal en het Nepalese onderwijs.
Natuurlijk kregen wij een khata van Ratna: altijd een mooi welkom in huis.
Op de foto wat lager: de Dolpo groep voor het hostel.

Enkele bestuursleden hebben de laatste week besteed aan heel veel gezellige én zakelijke activiteiten.

Het grote feest was de General Assembly in een prachtige tent op het speelveld bij het hostel. 10 jaar Sathiko Sath.
Met spandoeken en taart. Met dansen en zingen, en met heel veel speeches in het Nepalees :- ( Met het uitreiken van medailles en certificaten aan diverse kinderen, van mooie ingelijste herinnering teksten aan de alumni, van boeddha beeldjes aan alle aanwezige gasten, zoals de vrouw van de municipality, directieleden van de L.A.S., leden van het Nederlandse bestuur en de Nepalese boards. En met de bekendmaking van het Challenge resultaat (zie Challenges).De overige bestuurs activiteiten waren nuttig, informatief, plezierig en tijdrovend (heel veel in taxi’s gezeten).

Waard om te vermelden: de contracten voor klas XI en XII op de LAC zijn getekend. Hè, hè, na lange tijd onderhandelen en toch met de oorspronkelijk lagere prijs.

Spannend: een kijkje nemen bij de Bloom Nepal School. Misschien een alternatief voor de LAS. Kleinschaliger, goedkoper en een meer gedeelde achtergrond van de kinderen. Echter verder weg, school nog in opbouw. We nemen voorlopig geen beslissing, maar het bezoek was goed om ons te oriënteren.

De Nepal Youth Foundation zal extra aandacht gaan besteden aan de klas VIII leerlingen, nu een groep met wat zwakkelingen. Hopelijk komen er goede adviezen omtrent doorgaan naar klas IX of overstappen naar lager beroepsonderwijs.

Tenslotte was er een meeting van beide Nepalese boards, de professionele board en de ‘ouderraad’ met drie Nederlandse bestuursleden. Goed om van gedachten te wisselen en om ideeën/wensen vanuit NL op tafel te leggen. (17-11-2019)

 

We zijn er. In Kathmandu. Vandaag zijn we met alle Challenge reizigers op de LAS school geweest en in het hostel.
We zijn ontvangen door de directeur en een van de ondersteunende leerkrachten.
En de klas gezien van onze jongsten plus klas 8 met een leerlinge van ons.
In het hostel vertelde onze adviseur Basu Dev over ontwikkelingen. Sinds kort is hij voorzitter van de NP board.


(15-10-2019)

Enkele bestuursleden gaan mee met de challenge reizen. De General Assembly van de ouders van de kinderen vindt plaats op de zaterdag na de Dolpo trekking. Mooie gelegenheid om wederzijds kennis te maken resp. de banden te versterken. (3-9-2019)

Sathiko Sath jubileum sponsortochten.
In oktober 2019 zullen 2 groepen vertrekken voor een trekking in het Dolpo-gebied of een rondreis langs ‘Ongewone plekken’ in Nepal. Deze reis wordt iets heel bijzonders voor mensen die wel graag Nepal eens willen bezoeken, maar geen trekking willen/kunnen maken.
Het gaan prachtige reizen worden.
In beide groepen is nog plek voor enkele deelnemers. Er is nog maar kort tijd om je alsnog bij HT Wandelreizen aan te melden. Door deelname kun je niet alleen een unieke reis maken, maar Sathiko Sath ook helpen het sponsorbedrag te vergroten.
Na afloop van de reizen zullen het hostel en de school worden bezocht en wordt op een feestelijke bijeenkomst de totale opbrengst van de sponsoractie bekend gemaakt.
Zie ook onze Challenges pagina. (3-9-2019)

 

Nepalese novellen, Nederland en het dak van de wereld,
Verhalen van vijftig jaar verbinding

Deel 2 komt binnenkort uit.
Voor particulieren is de prijs € 16,95 per exemplaar. Na 15 september geldt de coverprijs van € 19,95.

1. Het boek betaal je direct aan de uitgever Leonon.
Maak het juiste bedrag over ten name van Leonon Media
IBAN: NL89ABNA0496657291 / BIC: ANBANL2A
2. Bevestig de bestelling aan Krijn de Best
Vermeld s.v.p. dat je via Sathiko Sath aan de informatie bent gekomen.

Informatie over deel 1
• Auteur: Krijn de Best, Barend Toet, Cas de Stoppelaar
• Productvorm: Zachte kaft
• Taal: Nederlands
• Uitgever: Leonon Media
• Aantal pagina’s in deel 1: 176

Omschrijving
Dit boek is tegelijk een liber amicorum, een bloemlezing, een stukje geschiedschrijving en een vooruitblik op de toekomst. Het werd geschreven door verstokte Nepal-adepten van zeer uiteenlopende handel en wandel. Sommige bijdragen stammen van lang geleden toen Nepal een net ontdekt juweeltje was – tenminste dat dacht iedereen – andere verhalen zijn kakelvers.
Uitersten trekken elkaar aan, zegt het spreekwoord. Maar verklaart dat de passie die veel Nederlandse laaglanders gedurende de laatste 50 jaar hebben gevoeld voor Nepal, een van de hoogste maar ook armste landen ter wereld?
Het woord passie wordt maar al te vaak misbruikt, maar in het kader van de belangstelling van Nederlandse zijde voor Nepal mogen we echt wel van bevlogenheid spreken. Sinds het midden van de jaren ’60 van de vorige eeuw, trokken steeds grotere groepen wandelaars en cultuurliefhebbers erheen voor een – vaak behoorlijk zware – trekking door dunbevolkte bergstreken en/of een verblijf in en rond de Kathmandu-vallei waar (nog steeds) een massa tempels, kloosters en paleizen te vinden is.
De beweegredenen om naar Nepal te gaan variëren – van het zoeken naar een exclusieve vakantiebeleving tot de verkenning van onbekende godsdiensten, maar ook van het bieden van ontwikkelingshulp tot het zoeken naar zakelijke mogelijkheden. Emotioneel, rationeel, edelmoedig of juist ik-gericht.
Dit boek biedt een kaleidoscopisch beeld van vijftig jaar Nepal-ervaringen van sleutelfiguren als Dolf Noordijk, Toni Hagen, Sir Edmund Hillary en kroonprins Willem-Alexander. Met bijdragen van onder andere Krijn de Best, Broughton Coburn, Carroll Dunham, Katja Staartjes, Cas de Stoppelaar, Barend Toet en Sjoerd de Vries. (28-7-2019)

 

Charles en Hilde zijn net terug van hun bezoek aan Nepal.
Over de eerste dagen is al een concept verslag gemaakt.
Hieruit citeer ik enkele zaken:

The 3rd house is back to the owner, after being painted and restoration of some small items. One house less means a cost reduction of …. per year. One has to take into account as well the use of water and electricity, caretaker Sarita, etc.
Now all the girls (19) live together with the new caretaker Sarita in house 2, at a distance of a few minutes from the first house. In that house the boys (13) live together with Ratna and Reba. Just as before the meals and most of the activities are in house 1.

Noodfonds/CDF: Happily all projects are completed. The last bills have been handed over to Baker Tilly. So the ultimate financial report can been finished as well.
The handing over of the project in Sindhuli, with presence of Rotaryclub Jawalakhel, has been a great success.
As to the money that’s left: we propose for RC Jawalakhel to make a list with the wishes for extra expenses in the different projects + the estimated money for it.

TTK = teach the kids
*Shyam Tamang is teaching in Thulo Parsel. At first he was a bit freewheeling which means doing different subjects. Now he is teaching English and Maths in classes 1-5. This proves to be much better as he can concentrate on only two subjects. Shyam likes to do this work, but certainly at the beginning it was difficult. He feels this experiment as an important experience. It is not a problem for him that children know him as their neighbor. The children look happy. The teachers are quite positive about this initiative.
*In another school in Thulo Parsel is Rabin Sibabhakti teaching English and Maths in class 1 – 8. He is full of enthusiasm, but agrees at the same time teaching is not easy. He is looking confident. The teachers are really positive about his performance. They tell you can see he is well educated, on a high level.
*Cheena Magar is teaching English and Math in class 3, 4 and 5 in Bhimkuri. These classes typically have 10 pupils. The principal is very happy with her, and proud of her because he was teaching her till class 4, and now she is so good!
She is teaching different: the teachers learn from her. Especially in Math she is better. And she is more practicing in English (speaking). They like to continue this TTK.

De overige van de 11 studenten, die het SEE afgelegd hebben, worden later tijdens de Nepaltrip bezocht. (20-6-2019)

Teach The Kids voortgang,
Sonam Sherpa, oud-leerling van Sathiko Sath, coördineert het nieuwe programma.
Hij schreef ons op 10 mei:

“Namaste,
It’s summer in Nepal and really hot in valley.

Here is a short report about TTK project progress. On 7th May teacher training on LAS for the class 10 students was completed and one of Kamadawa daughters who is not supported by Sathiko Sath also joined the training program. She is also going to volunteer along with her sister in village.

Similarly class 12 students finished their board exam and Lakpa Sherpa (class 12) will also be going for volunteering very soon. He is going to volunteer at Okhaldhunga along with Aung Nyime Sherpa at same school. He said he will be focusing on taking computer class if the school allows him to.
We are not informed about Doma Sherpa what she will be doing.

Most of the students will be starting volunteering from coming Sunday. I also gave them a little orientation and explained about code of conducts for them during volunteering period. They were all motivated to do volunteer work. Hope that they do their best.

With regards, Sonam Sherpa”
(14-5-2019)

 

Helaas moeten wij bekend maken dat er voor de expeditie versie van de challenge reizen ter gelegenheid van onze 10de verjaardag te weinig animo is. Reden om nu de beslissing te nemen om deze reis te cancelen. Geen beklimming van de Chulu Far East dus. Jammer, maar niet getreurd!

Er blijven twee meer dan interessante mogelijkheden over: ongerept Dolpo voor de trekkers en Ongewoon Nepal voor de reizigers, die niet in een tentje willen. Periode: 11 oktober – 5 november 2019 resp. 26 oktober – 15 november 2019.
Info: Dolpo en Ongewoon Nepal

Nog even uit de dagelijkse bedoening breken in het najaar, genieten van heerlijk weer en heldere luchten, en van schitterende uitzichten?!
Beide reizen gaan gegarandeerd door. Er kan nog geboekt worden!

Verder is in de vandaag verzonden Nieuwsflits meer te lezen o.a. over onze nieuwe kinderen, het afstoten van het 3e huis en een benefietconcert ten bate van ons in Groningen. (3-5-2019)

 

Vandaag, 14 april 2019, New Year in Nepal – 2076.

Op zaterdag 16 maart j.l. vond de info- en wandelmiddag van Sathiko Sath Nederland plaats in Eethuys-Cafe “De Generaal” te Baarn. We vierden onze verjaardag, het 10 jarig bestaan! Voorafgegaan door een korte maar heerlijke wandeling in het Baarnse Bos.
De presentaties over het wel en wee van Sathiko Sath en de drie “Challenge” reizen naar Nepal in dit najaar zijn via de links te downloaden.
Een impressie van deze gezellig middag is op 7 april verstuurd en staat ook onderaan deze pagina als Nieuwsbrief April. (2-4-2019)

De lat voor de Challenge hebben wij verlaagd; wij vragen nu om minimaal € 500 aan sponsorgeld mee te nemen.
Zie de op 28-2-2019 verzonden nieuwsbrief voor aanvullende informatie. (28-2-2019)

Vlak na de 10e verjaardag van Sathiko Sath op 4 maart 2019 nodigen we iedereen uit voor een wandel/informatiemiddag op 16 maart 2019 in Baarn. Dit is een mooie gelegenheid om elkaar weer eens in levenden lijve te spreken en hopelijk te inspireren.
We gaan een mooie wandeling maken en zodra we terug zijn in eethuis/café ‘De Generaal’ gaan onze bestuursleden vertellen over onze nieuwe plannen (o.a. Teach The Kids by Kids) die op het punt staan om daadwerkelijk uitgevoerd te gaan worden. Er is ook veel te zeggen over het laatste bezoek aan Kathmandu van Charles en Elizabeth, hoe het met de kinderen gaat en hoe we er financieel voor staan. Tot slot vraagt Hilde onze aandacht voor de 3 challenges waarmee we de financiële positie van Sathiko Sath willen versterken. (24-1-2019)

Ons lustrum, 10 jaar Sathiko Sath.
Op Facebook en in de Nieuwsflits hebben we al wat over dit festijn door laten druppelen.
De Challenge reizen zijn bekend, het sponsorgeld werven kan beginnen, de algemene geef.nl actie staat klaar. De voorbereidingen voor een prachtig 2019 zijn in werking.
Voor alle informatie, kijk op onze speciale Challenges pagina. (7-1-2019).

Sponsorkliks, via wie wij provisie krijgen bij online aankopen, heeft nu ook een eigen webshop. T/m vrijdag 21 december extra kortingen én extra afdracht aan ons. Lees in de pdf wat de kortingscode is en hoe deze actie werkt.
Algemene informatie over Sponskliks staat op deze Help M€€ pagina. (18-12-2018).

Twee bestuursleden lopen rond in Nepal. Zoals altijd met een hele volle agenda. Helaas is de hand-over in Sindhuli vertraagd omdat nog niet alle water-transport onderdelen in orde zijn. Hopelijk kan het nog tijdens hun bezoek plaats vinden. Verder is het huis natuurlijk als eerste weer bezocht. Op Facebook staat een aantal foto’s.
Het is spannend voor Elizabeth, zij maakt kennis met kinderen, ouders, bestuursleden, leden van Rotaryclub Jawalakhel en nog veel meer mensen. Best spannend en intensief. Maar fijn met een frisse blik. (7-11-2018).

AVG – privacy beleid – gegevens beschermen

Bent u ook al gek geworden van al die mails met privacy verklaringen, stukken over cookies en al die andere zaken waar die nieuwe wet om vraagt? Wij wel.

Maar door die wet was het wel een mooi moment om eens alle afspraken, ideeën, gewoontes, procedures, data, contracten en meer uitgebreid te onderzoeken en in zwarte letters te formuleren.
Voor de buitenwereld is daar nu onze Privacyverklaring. Voor ons zelf leverde dat beter inzicht op wat we gewoon al deden en doen en wat we kunnen verbeteren.

De verklaring is nu te vinden bij onze officiële documenten en de link wordt ook getoond zodra men contact met ons zoekt via deze website.
Vragen, opmerkingen of wijzig- of verwijder-verzoeken? Mail even naar de secretaris via info@sathikosath.nl . Misschien levert dat een extra punt op een i. (13-6-2018).


Een hele mooie donatie! Lions Club Halderberge hield op vrijdag 13 april een benefit quiz. De opbrengst van € 4500 is voor onze stichting. Voorzitter Charles van Voorst Vader was aanwezig, gaf uitleg over SkS en nam de cheque in ontvangst. Wat een cadeau ! (16-4-2018).

Net gehoord! Alle kinderen zijn over. (7-4-2018).

Charles en Hilde hebben bij de Little Angels’ school contract besprekingen gehouden. Resultaat: wel een redelijke verhoging, maar door de wisselkoers blijkt die niet zo groot te zijn. Per april 2018 geldt het bedrag van € 670 per kind. En dat voor de komende drie jaar. Mooi resultaat.
Binnenkort zullen we u op de hoogte brengen van andere ontwikkelingen en belevenissen tijdens de reis (langs de huizen en organisaties) door Nepal (16-3-2018).

Tijdens de wandeling op 1 oktober hebben we het sponsormechanisme Sponsorkliks gelanceerd. Bestuursleden en een aantal aanwezige donateurs hebben deze manier van online shoppen al in werking gesteld. Met resultaat: de eerste afdrachten zijn al binnen. Ook doen? Het kost u niets, u bestelt zoals altijd alleen maar met een klein omweggetje. Kijk ook op Help m€€. (19-11-2017).

Blijdschap en weemoed
Op donderdag 28 september werd de nieuwe voorzitter van Sathiko Sath geïnstalleerd, Charles van Voorst Vader.
Met deze overdracht werd een tijdperk afgesloten. Dit voorjaar trad Frans van Meerwijk af als voorzitter wegens gezondheidsredenen. Hij was de bevlogen man van het eerste uur, ongelooflijk betrokken, inspirerend en moedig. Het is niet mogelijk om in deze korte bijdrage recht te doen aan zijn betekenis voor Sathiko Sath. En al blijft hij gelukkig op de achtergrond nog bij ons, we missen hem nu al. We kunnen je niet genoeg danken, Frans. En we weten zeker dat onze vrienden in Nepal het precies zo ervaren.
Hilde Noë nam tijdelijk zijn taak over, tot Charles voldoende ingewerkt was. Met hem heeft Sathiko Sath weer een uitstekende, krachtdadige voorzitter. Dat heeft het bestuur ondertussen op veel momenten kunnen ondervinden.
Charles kreeg bij zijn aantreden niet de traditionele hamer aangereikt, maar een mini-olifantje. Daarmee staat hij in een traditie die dateert van het allereerste begin van de stichting.
Toen in november 2008 in Kathmandu besloten werd, samen met een hele groep gidsen en koks en dragers, om een studiefonds op te richten voor (hun) kansarme Nepalese kinderen, ontvingen Frans van Meerwijk en Hilde Noë een olifantje van een betrokken supporter. In het logo van Sathiko Sath heeft de olifant een dragende rol in de samenwerking met de aap, de haas en de vogel. In de oosterse traditie symboliseert hij wijsheid en kracht, geduld en mildheid, allemaal eigenschappen die passen bij een goede voorzitter.
Charles kwam echter evenmin met lege handen. In zijn maidenspeech wees hij op het vele werk dat er verzet was sinds de oprichting, met toch wel bijzondere resultaten. Om dat te benadrukken schonk hij Hilde een mooi handgemaakt bord met het logo van Sathiko Sath (dat staat Frans nog te wachten!). Verder lichtte hij toe waar op dit moment van zijn aantreden zijn prioriteiten komen te liggen. Fondsenwerving staat bovenaan het lijstje.

Wij zijn vol weemoed omdat Frans niet meer zo dicht bij ons kan zijn en wensen hem zoveel goeds in deze levensfase. Tegelijk zijn we ook blij met Charles en wensen hem een mooie en vruchtbare tijd bij Sathiko Sath. (29-9-17)

Vandaag is de KidsRights Index 2017 gepubliceerd. Helaas is Nepal van plek 121 gezakt naar 125. De beide jaren daarvoor stond men echter op plek 129. Zó diep op de lijst van in totaal 165 landen, dus er is nog steeds werk aan de winkel! Zie voor meer uitleg over deze lijst: Foundation. (15-5-17)

Een Goed Nieuw Jaar 2074!
Vandaag, op 13 april, begint in Nepal het nieuwe jaar. Een feestje dus.
Onze kinderen hebben weer een stapel mooie kaarten getekend, die vandaag bij een aantal van onze relaties in de bus zijn gevallen. Hieronder alle kaarten op het prikbord. Zodat iedereen kan zien welk een variëteit tevoorschijn is gekomen.


Nieuwsbrieven

Minimaal 2 keer per jaar verschijnt de SkS-nieuwsbrief, waarin u alles kunt lezen over de laatste stand van zaken bij de stichting. Als u teruggaat in de tijd, naar de eerste nieuwsbrieven, leest u daar alles over het prille, spannende begin. Daarnaast vindt u in de nieuwsbrieven achtergrondverhalen over de kinderen, hun schoolprestaties, hun school en hun buitenschoolse activiteiten. Zo blijft u als belangstellende – en hopelijk als donateur – op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de stichting.
De nieuwsbrieven over het noodfonds vindt u onder het tabblad Noodfonds.

Eerder verschenen nieuwsbrieven

Nog oudere Nieuwsbrieven zien hier te vinden.


U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen.

Aanmelden nieuwsbrief

We gebruiken MailChimp als ons mailing platform. Door hieronder te klikken op Aanmelden, gaat u akkoord met het overdragen van de door u verstrekte gegevens aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.
Eveneens gaat u dan akkoord met onze Privacyverklaring.