Nieuws archief

Afscheid Basu Dev Neupane

Met een persoonlijk bezoek namen een Nederlandse en Nepalese delegatie afscheid van Basu Dev bij hem thuis. Na 13 jaar als adviseur en 5 jaar als president voor (de kinderen van) Sathiko Sath gewerkt te hebben, was het tijd om het stokje over te dragen.

Lees verder »

Het nieuwe Jaarverslag

Het jaarverslag 2021-2022 (Nepal 2078) is net gepubliceerd; het is inmiddels verstuurd naar al onze Vrienden, die geabonneerd zijn op onze Nieuwsbrieven en is te vinden bij de jaarstukken.

Lees verder »

Graduates = alumni

Sinds de oprichting van Sathiko Sath hebben al enkele tientallen kinderen het SEE-diploma aan de LAS behaald. Bij een voldoende hoge score voor het SEE-examen

Lees verder »

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.