Nieuwsitems

Wisseling van de wacht in het bestuur

Twee bestuursleden nemen afscheid. Twee nieuwe bestuursleden treden aan.

Op 08-02-2024 was het een belangrijke dag voor het bestuur van Sathiko Sath.

Irene van Elten nam na 10 jaar afscheid als algemeen lid. Zij heeft enorm veel werk verzet voor de stichting. Fondsenwerving was een van haar kernactiviteiten. Daarnaast heeft ze een systeem opgezet om donateurs en andere relaties in kaart te brengen en deze gegevens beter te beheren. De laatste grote klus die ze klaarde was het uitbouwen van het frame van de nieuwe website tot een samenhangend geheel met veel nieuwe rubrieken. Na veel testen is de website nu online.

Jantine Bouma was maar liefst 12 jaar penningmeester. Aan haar had Sathiko Sath een zeer betrouwbaar, accuraat en deskundig bestuurslid. Jantine heeft o.a. een digitaal boekhoudsysteem geïmplementeerd.

Irene wordt opgevolgd door Angelique Toonen.
Jantine wordt opgevolgd door Ivo Lichtendahl.
Op de linker foto van links naar recht zie je het oude bestuur: Taco Remmers, Eef de Boer, Jantine Bouma, Charles van Voorst Vader, Irene van Elten, Hilde Noë (oprichter/adviseur), Frans van Meerwijk (oprichter/adviseur) en Elizabeth Verkuil.

Op de rechter foto zie je op de 3e plek Ivo Lichtendahl en op de 5e plek Angelique Toonen.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.