Noodfonds

Een overzicht van de Noodfonds nieuwsbrieven vindt u onder aan deze pagina.

Onze Project Manager Himal Ghimire heeft een mooi verslag geschreven, verluchtigd met foto’s, over de afronding van het Sindhuli water project.

Dorpelingen bezig met de bouw van het waterreservoir in Sindhuli.
Het is allemaal bijna klaar. De hand-over staat al gepland.
Meer informatie in de Update Noodfonds Oktober hieronder. (7-10-18)


De hand-over van de Health Care post in Dading.
Weer een stap in het waarmaken van onze beloftes tot wederopbouw na de aardbeving van april 2015.
Wel nog een hoeveelheid administratieve stappen te zetten. (28-4-18)

Op zaterdag 25 april 2015 trof een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter Nepal. Er vielen veel slachtoffers en de materiële schade was immens. In midden-Nepal stortte een aanzienlijk deel van de huizen in of raakte onherstelbaar beschadigd. Scholen, gezondheidscentra en andere algemene voorzieningen werden verwoest. Een tweede zware aardbeving korte tijd later maakte nog meer slachtoffers en verergerde de toestand verder.
Sathiko Sath en HT Wandelreizen stelden al binnen enkele dagen na de eerste aardbeving een Noodfonds in om de families en dorpsgenoten van de Sathiko Sath-kinderen en van de gidsen, koks en dragers van HT Wandelreizen te helpen bij de wederopbouw van hun huizen, akkers en basisvoorzieningen. Er werd een groot bedrag opgehaald, dat in de komende periode zal worden besteed. Het Noodfonds was vanaf het begin nadrukkelijk niet bedoeld voor ‘eerste hulp’. Dat was het terrein van de grote internationale hulporganisaties en de Nepalese overheid. Ons project richt zich op zorgvuldige vaststelling van wat nodig is in de dorpen en duurzame wederopbouw.

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven

Per 25 juli 2015 is de mogelijkheid om te doneren aan ons Noodfonds gesloten.
We zijn wel nog bezig met de laatste afwikkelingen van de projecten.
Donaties aan Sathiko Sath blijven natuurlijk altijd welkom. Zie de [Doneer] knop bovenin.DONEER EENMALIG

Kies een van de onder het pijltje getoonde bedragen of vul zelf een bedrag in.
(scholing (t/m klas 10) resp. onderdak in het hostel bedraagt voor één kind €630 resp. €1100 per jaar).
Voor elk bedrag onze hartelijke dank!

Bedrag

We gebruiken MailChimp als ons mailing platform. Door hieronder te klikken op Aanmelden, gaat u akkoord met het overdragen van de door u verstrekte gegevens aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp. Eveneens gaat u dan akkoord met onze Privacyverklaring.