Nieuwsitems

Sport en spel bij het hostel

In het hostel waar Ratna en zijn familie wonen, waar wordt gestudeerd en gegeten, zijn ook de slaapverblijven van de jongens. Grenzend aan het hostel is de moestuin en een flinke speelplaats. Daar kan worden gebasketbald, kan tafeltennis worden gespeeld en is er ruimte voor veel andere sportiever activiteiten. Meestal gebeurt dit ook in de competitieve sfeer en kunnen de kinderen oorkondes halen. Deze oorkondes worden dan op de AGM (Annual General Meeting) uitgereikt.

Op 12 september 2023 organiseerde Ratna een sportdag voor alle kinderen. De kinderen speelden in teams basketbal waarbij ze de nieuwe, aan het hostel gedoneerde sportkleding, goed konden gebruiken. Ook werd er een tafeltenniscompetitie georganiseerd en was er een tafeltenniscompetitie. Groot en klein deden mee aan een spel met platte schijven dat wat weg had van een combinatie sjoelbak en een snookertafel.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.