Nieuwsitems

Afscheid Basu Dev Neupane

Tijdens de Annual General Meeting die op zaterdag 16 september 2023 werd gehouden in het Sathiko Sath Huis in Kathmandu, zou afscheid genomen worden van Basu Dev Neupane, president of the professional board (EC) of Sathiko Sath. Zijn slechte gezondheidstoestand maakte het voor hem helaas onmogelijk om bij dit afscheid persoonlijk aanwezig te zijn.

Het was mooi dat een delegatie uit Nepal en een uit Nederland in de gelegenheid waren om op 15 september bij hem thuis persoonlijk afscheid van Basu Dev te kunnen nemen en hem te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan voor onze Stichting.

Van Nepalese zijde waren aanwezig: Santa Subba, Himal Ghimire, Laxmi Shrestha en Ratna Kaji. Uit Nederland: Charles van Voorst Vader, Hilde Noë, Frans en Til van Meerwijk.

Het was een indrukwekkend en op menig moment ontroerend bezoek. Basu Dev werd een boek, getiteld: ‘Basu Dev Neupane, Guide to Sathiko Sath 2010-2023’ overhandigd. Daarin worden de ontstaansgeschiedenis van Sathiko Sath en met name de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd beschreven.

Tijdens deze bijeenkomst werd uitgebreid stil gestaan bij het grote belang van een adviseur die ons, Nederlanders, zou kunnen gidsen door de Nepalese samenleving, die zo verschillend is met die van ons. En deze adviseur werd Basu Dev Neupane, een man met een schat aan ervaring in NGO’s (Non-Governmental Organizations), die ook goed bekend is met de westerse wereld. Hij was voor ons een grote bron van informatie, inspiratie en motivatie en heeft het Nederlandse bestuur lange tijd op uitstekende wijze geadviseerd. De laatste 5 jaar was hij tevens president of the professional board (EC) of Sathiko Sath.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.