Nieuwsitems

Feesten in het hostel

De kinderen zijn buiten de grote vakantie, waarin ze teruggaan naar hun dorpen, heel het jaar door aanwezig in het Sathiko Sath hostel. Daar worden veiligheid en geborgenheid, familiegevoel, aandacht aan huiswerkbegeleiding gegeven. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er ook ruimte is voor ontspanning. En… laat dat maar aan Ratna over! De Nepalese cultuur kent vanuit de diverse religies vele feesten – en gedenkdagen. Als de kinderen in het hostel verblijven besteedt Ratna daar tot ieders vreugde altijd ruime aandacht aan.
Bijvoorbeeld de viering van Holi waar de gezichten kleurrijk worden versierd en ook onze bestuursleden Charles en Eef meededen. Ook aan activiteiten die door de school worden georganiseerd (Mango day en het begin van de nieuwjaarsvakantie) wordt enthousiast meegedaan. Soms komen ook de ouders naar het hostel, zoals bij de viering van het Tamang nieuwjaar.
En, hoewel ‘Christmas’ geen Nepalese feestdag is wordt ook deze dag met zang en dans gevierd.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.