Wie zijn wij > Organisatie

Sathiko Sath bestaat uit twee stichtingen, die samen één geheel vormen: Sathiko Sath Nederland en Sathiko Sath Nepal.

Sathiko Sath Nederland bepaalt de strategie, werft fondsen en is toezichthouder van Sathiko Sath Nepal. Sathiko Sath Nederland is opgericht op 4 maart 2009. Het heeft de ANBI-status en is daarmee een door de overheid erkend goed doel.
Sathiko Sath Nederland is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: dossiernummer 01146741 / Fiscaal nummer: 8205.07.738

Sathiko Sath Nepal is opgericht in november 2009 en heeft vooral een uitvoerende taak. Sathiko Sath Nepal is geregistreerd in Nepal als Non-Governmental Organization en is aangesloten bij de Social Welfare Council van Nepal. Op grond daarvan wordt Sathiko Sath Nepal als stichting erkend door de Nepalese regering en is het vrijgesteld van belastingen en van door de wet voorgeschreven afdrachten.

Beide stichtingen hebben een eigen bestuur en een eigen jaarrekening.

Ways of Working Together

Beide besturen werken volgens een zelf geformuleerde Policy and Procedure richtlijn, welke wijWays of Working Togetherhebben genoemd.
Hierin staan diverse beleidszaken genoemd, en ook wordt duidelijk gemaakt bij welke onderwerpen SSN-EC de vrije hand heeft en wanneer zij goedkeuring moet vragen bij het Nederlandse bestuur.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.