Nieuwsitems

Nederlandse filmploeg naar Nepal

Sathiko Sath gaat een nieuwe promotie film maken.

De Nederlandse filmploeg vertrekt 18 november 2023 naar Nepal. De filmploeg bestaat uit Bram Verlaan Regie, Eva Verlaan (dochter van Bram) Presentatie, Jan Willem Bloemendaal Cameraman, Taco Remmers Productie. Taco is al in Nepal om voorbereidingen te treffen voor het maken van de film.

Bram, Jan Willem en Taco hebben ook de eerste film in 2014 gemaakt. Jules Bohnen maakte toen ook deel uit van de filmploeg. Hij kon er helaas deze keer niet bij zijn.
De film wordt mede mogelijk gemaakt door Dito Foundation. Zonder deze hulp zou Sathiko Sath nooit zo’n professionele film kunnen maken.

De opzet van de film is opnames te maken van de kinderen in het hostel, waar ze wonen en op school. De filmploeg gaat met enkele kinderen mee naar de dorpen waar ze vandaan komen. Er worden opnames gemaakt van oud studenten die hun basis opleiding op de LAS voltooid hebben. Wat is er van hen geworden?
De nieuwe film gaat gebruikt worden om te laten zien waar Sathiko Sath voor staat

En hieronder staan onze filmsterren:
Saru Tamang met haar ouders uit Sisa
Sujan Magar met zijn vader uit Bhimkuri Kalo Dunga

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.