Nalaten

Wilt u impact maken met uw nalatenschap, dan kunt u een schenking aan Sathiko Sath opnemen in uw testament. Sathiko Sath heeft een ANBI-status waardoor uw gift is vrijgesteld van erfbelasting, net als bij veel andere goede doelen.

Een testament legt u vast bij een notaris. De notaris zorgt voor inschrijving van het testament in het Centraal Testamenten Register, zodat het testament bij uw overlijden beschikbaar komt. Een zelfgeschreven document is in dit geval niet officieel rechtsgeldig.

De twee belangrijkste vormen van nalatenschap zijn een legaat of het benoemen van Sathiko Sath als erfgenaam.
In het geval van een legaat omschrijft u precies wat u wilt nalaten, bijvoorbeeld een som geld, een stuk inventaris, sieraden, aandelen, enzovoorts.
Benoemt u Sathiko Sath als (mede-)erfgenaam, dan wordt de erfenis met alle andere erfgenamen gedeeld. In de erfenis worden dan ook eventuele schulden verrekend. U kunt hierbij een bepaald bedrag nalaten of een percentage van de erfenis toekennen

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.