Wat

(Goed) onderwijs is een fundamenteel mensenrecht en het belangrijkste middel voor de ontwikkeling van het individu en van de samenleving waarvan hij of zij deel uitmaak. Het is ook de sleutel om gezinnen en gemeenschappen aan de armoedespiraal te onttrekken.
Omdat in de bergdorpen goed onderwijs niet beschikbaar is, stelt Sathiko Sath kansarme kinderen in de gelegenheid om uitstekend onderwijs op scholen en opleidingsinstituten in Kathmandu te volgen. Sathiko Sath streeft ernaar dat zij met goed resultaat diploma’s halen en zelfstandige, blije en gelukkige mensen worden met een brede blik op de wereld. Zo zullen zij in staat zijn om bij te dragen aan een betere toekomst voor henzelf, hun familie en dorpsgenoten en uiteindelijk hun land.

Concreet betekent dit dat Sathiko Sath een aantal kinderen van 6 tot 16 jaar uit Nepalese bergdorpen een zeer goede opleiding aanbiedt, vergelijkbaar met het Nederlandse havoniveau. Bij goede resultaten en positief extern advies is nog 2 à 3 jaar vervolgonderwijs mogelijk: beroepsonderwijs of hoger voortgezet onderwijs. Wij streven ernaar om de talenten van elk van onze kinderen maximaal te ontwikkelen.

klas in dorpsschool

onze schoolkeuze

Wat Sathiko Sath kan doen voor een bedrag van ….

Aanmelden nieuwsbrief

Sathiko Sath, dat staat voor: “Vrienden helpen Vrienden”.

Ons logo is afkomstig uit het oude Boeddhistische verhaal over de vier vrienden, dat overal in de Himalaya verteld en uitgebeeld wordt. De olifant, de aap, de haas en de vogel kunnen in hun eentje niets bereiken; ze moeten samenwerken om te slagen. De vogel laat het zaadje op de grond vallen, de haas bedekt het met aarde, de aap bemest het en de olifant geeft het water, tot het is uitgegroeid tot een prachtige boom. En dan kunnen ze, door op elkaars schouders te gaan staan, er de vruchten van plukken.