Stand van zaken Noodfonds SkS/HT

Geschreven door redactie op . Geplaatst in Niet gecategoriseerd

Op zaterdag 25 april 2015 trof een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter Nepal. Sathiko Sath en HT Wandelreizen hebben direct een Noodfonds ingesteld om de families en dorpsgenoten van de Sathiko Sath-kinderen en van de gidsen, koks en dragers van HT Wandelreizen te helpen bij de wederopbouw van hun huizen, akkers en basisvoorzieningen. Daar is geld voor nodig, heel veel geld!

Op 5 mei om 20.00 uur was de stand van het Noodfonds bijna 100.000 euro!

Wij kennen het land en veel getroffenen persoonlijk en kunnen daardoor goed nagaan waar onze hulp het hardste nodig is. We garanderen dan ook dat iedere aan ons Noodfonds gedoneerde euro in Nepal goed terechtkomt.

We zijn heel blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen onder de kinderen van Sathiko Sath en ook niet onder onze SkS-staf en adviseurs. Ook van de meeste ouders, gidsen, koks en dragers weten we inmiddels dat ze ongedeerd zijn.

De materiële schade in de bergdorpen van midden-Nepal is echter immens. Een aanzienlijk deel van de huizen daar is geheel ingestort of zozeer beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Scholen, gezondheidscentra en andere algemene voorzieningen zijn verwoest.

Ons streven om te werken aan de toekomst van Nepal heeft opeens een andere lading gekregen. Het ziet ernaar uit dat er heel veel van de grond af opnieuw moet worden opgebouwd. Dat is een zware en complexe taak, maar het biedt ook kansen voor modernisering van de basisvoorzieningen.

In nauw overleg met onze adviseur in Nepal, Basu Dev Neupane, heeft het bestuur van Sathiko Sath een conceptplan opgesteld voor een doordachte en eerlijke besteding van de verzamelde gelden. Dit plan zal de komende weken nader worden uitgewerkt en de uitvoerbaarheid ervan getoetst.

Het Noodfonds blijft tot 25 mei open voor donaties. Rekeningnummer NL12RABO 0110 4606 26 ten name van Sathiko Sath, onder vermelding van Noodfonds HT-SkS. De Bic-code is RABONL2U.

 

Uiteraard hopen wij dat u ons ook daarna blijft ondersteunen, zodat de scholing van onze kinderen nu en in de toekomst verzekerd is.DONEER EENMALIG

Kies een van de onder het pijltje getoonde bedragen of vul zelf een bedrag in.
(scholing (t/m klas 10) resp. onderdak in het hostel bedraagt voor één kind €630 resp. €1100 per jaar).
Voor elk bedrag onze hartelijke dank!

Bedrag

We gebruiken MailChimp als ons mailing platform. Door hieronder te klikken op Aanmelden, gaat u akkoord met het overdragen van de door u verstrekte gegevens aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp. Eveneens gaat u dan akkoord met onze Privacyverklaring.