Nieuwsbrief Noodfonds SkS/HT

De grote noodhulporganisaties die op dit moment nog actief zijn in Nepal, bereiken niet alle getroffen gebieden in gelijke mate. De directe nood bij een deel van de SkS- en HT-families blijkt hierdoor nog steeds zeer groot. De moesson staat voor de deur en er is dringend behoefte aan noodmaterialen. Op dit moment is HT-reisleider Jan Midde in Nepal. Hij is in Kathmandu in gezelschap van ‘onze’ mensen uit de verschillende dorpen, van waaruit directe hulpvragen komen. Hij kan op korte termijn de goederen waaraan de meest dringende behoefte is naar de betrokken families brengen.

Ons Noodfonds was en is nadrukkelijk bedoeld voor de wederopbouw in de dorpen nadat de ‘eerste hulp’ door daarin gespecialiseerde grotere organisaties en de overheid is verstrekt. Zo hebben we dat ook naar u gecommuniceerd. We willen onze bijdrage aan de wederopbouw goed voorbereiden en plannen, en wachten met concrete activiteiten tot de moesson voorbij is. De tweede aardbeving heeft echter alles op zijn kop gezet; er vallen nu mensen buiten de boot en wij kunnen het niet over ons hart verkrijgen werkloos toe te kijken terwijl het regenseizoen losbarst. Daarom hebben het Nederlandse bestuur van Sathiko Sath en de directie van HT na rijp beraad besloten om toch eenmalig een gelimiteerd deel, namelijk € 12.000, van het tot nu toe in totaal ingezamelde geld (€ 130.000, fantastisch!) te besteden aan noodpakketten.

Wij hebben transparantie hoog in het vaandel; wij vonden het dan ook noodzakelijk om dit besluit via deze nieuwsbrief met u te delen. Uiteraard blijft wederopbouw voor ons voorop staan.
Wij zijn u zeer dankbaar als u ons in deze hectische periode wilt blijven steunen.

Het Noodfonds blijft voorlopig open voor donaties.
Rekeningnummer NL12RABO 0110 4606 26, ten name van Sathiko Sath o.v.v. Noodfonds SkS-HT. BIC/SWIFT-code: RABONL2U.DONEER EENMALIG

Kies een van de onder het pijltje getoonde bedragen of vul zelf een bedrag in.
(scholing (t/m klas 10) resp. onderdak in het hostel bedraagt voor één kind €630 resp. €1100 per jaar).
Voor elk bedrag onze hartelijke dank!

Bedrag

We gebruiken MailChimp als ons mailing platform. Door hieronder te klikken op Aanmelden, gaat u akkoord met het overdragen van de door u verstrekte gegevens aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp. Eveneens gaat u dan akkoord met onze Privacyverklaring.